City Guerilla | Members
15
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Members

2014
g

Arsenije Savić

U širem značenju jeres, u užem folirant. Ne foliraj foliranta. Nikada! Život u umetnosti, zvezde u zvuku. Počeo kao mlađani DJ, a zavrsio kao inženjer zvuka; pod parolom „Dj Changed My Life“. Kao da sam iz Bohemije, a ustvari sam duh iz boce. Zato kada vama treba mir, ja sam persona non grata. (nežigosano govedo, google prim. prev.) Ako je život pozornica, ja sam tu da vam kradem show. Nema jednog puta, samo više obilaznica. Ko nisko pada taj visoko leti. Nije važno ono što vidiš, već ono što ne vidiš. Pozdrav SMarsa

g

Bojan Bilen

Živim u Beogradu. Student sam Elektrotehničkog fakulteta. Osim toga bavim se raznim aktivnostima koje nemaju veze sa izborom fakulteta. Bavim se rekreativno sportom. Volim muziku, književnost i razne druge vrste umetnosti. Teško je opisati sebe u nekoliko redova. Eto. Ukratko.

g

Doroteja Rokvić

„It’s leviOsa, not leviosaaa“ – Hermione Granger. Po tvrdnjama nekih, delujem kao da sam greškom sišla sa voza za Hogvorts. Tešim se da je zapravo Pošta Srbije zagubila moje pismo i da sam zato, umesto na Hogvortsu, završila kao umetnik, baveći se grafikom i ilustracijom. Volim životinje, posebno pse, a od zglavkara cenim paukove. Imam psa Evgenija i pauka-podstanara Đuru i uspešno delimo životni prostor.

g

Ivana Andrejić

Nestrpljivi hedonista, dete mešane krvi, srpsko-makedonskog porekla, rođena u Beogradu 1992. godine. Zaljubljenik u život, estetiku minimalizma, analognu fotografiju, mačevanje. Veruje u snagu volje i optimizam. Zanima je umetnost transponovanja kreativne energije u savremene vidove umetnosti, kojima kao student završne godine studija dizajna odeće i tekstila uspešno teži.

g

Lidija Stojić

s04e15 – Student germanistike (21) stupa na tlo Savamale da otkrije hoće li Španska kuća dobiti krov, Župa po treći put potonuti i kružni tok uspeti da zbuni iovako pomahnitale vozače. U međuvremenu pokušaće da kamerom ovekoveči koje zamišljeno lice prolaznika. Radiohead kao soundtrack života, a narator čika Hese. Generalni sponzor: sveže skuvana kafa.

g

Milena Vasojević

Znate ono kad smo bili klinci, pa ti neko dođe na vrata skroz nenajavljen da te zove da se igrate? Jedan sam od tih pobornika neočekivanosti, nelogičnosti i konstantne radoznalosti. Jedan od tih koji odjure, a ne znaju ni kuda će, trči da sve pretrči i gvirne gde god može. edan od tih koji odjure, a ne znaju ni kuda će, trči da sve pretrči i gvirne gde god može. Stane, začuđen, dok ne oseti ili ne shvati, pa sa tim radosno nastavi dalje i dalje i dalje. Uz to puno pitam i puno se pitam.

g

Miloš Jovanović

Rođen u Rumi, dolazi u Beograd. Upisuje srednju muzičku školu i kasnije Fakultet muzičke umetnosti. Želja mu je da približi klasičnu muziku što većem broju ljudi. Peva u horovima, svira u bendu, organizuje koncerte klasične muzike, komponuje, piše aranžmane za razne instrumentalne sastave. Voli da radi sa ljudima. Voli da kuva. Ne voli da piše biografije.

g

Mina Blagojević

Vesela osoba širokog osmeha i često detinjastih ideja, koja se slučajno našla na Fakultetu političkih nauka, sa naivnom mišlju da ovaj svet može mnogo bolje da izgleda. Na kraju, ipak naučila da pliva u njemu isterujući pravdu kad god je to moguće i kad god je ne mrzi! Misli zeleno i „peva“ glasno!

g

Stefan Nešić

Stefan Nešić (22) student arhitekture. Zaluđenik fotomontaže. Entuzijasta analogne fotografije. Wannabe sakupljač starudija. Ljubitelj vožnje bajsa. Često zamišljen i negde drugde. Uvek raspoložen za nešto novo. Sluga čokolade. Večito željan putovanja. Radan tip. Uvek za kafu sa prijateljima.

g

Tamara Majkić

Moje ime je Tamara, rođena sam u tajanstvenom gradu. Poznato je svakom njegovo lice, zove se Beograd. Još uvek spoznajem njegove tajne i postajem deo tih misterija koje nam on pruža. Volim čudne puteve kroz koje nas život vodi, te tako trenutno volontiram na Hipodromu. Volim putovanja, želja mi je da upoznam prostranstva naše planete, da ih iscrtam u malu svesku kako bih uvek mogla da ih nosim sa sobom. Zamislite tu sreću kada biste se budili sa mislima: Šta me čeka iza onog brda? Koju lepotu ću videti ovog dana?!

2013

Bojana Babić

Rodila sam se u Pančevu pre više godina. Sada vikende (bez)uspešno delim na rodni grad, gde živim, i Beograd, gde studiram dramaturgiju i ponekad živim. Verujem u pričanje priča, angažovanu umetnost i Ji Đing. U slobodno vreme putujem, prisluškujem tuđe razgovore i hranim pse i mačke po ulicama.

Dajana Đuka

Naizgled jednostavna stvar ispostavila se vrlo komplikovanom – opisati sebe u dva, tri reda. Prvi red je lak! Moje ime je Dajana, rođena u Sarajevu, živim u Beogradu i student sam treće godine na Fakultetu bezbednosti. Dalje ne idem, jer bih više volela da sami popunite preostala dva reda. To je bar jednostavno – upoznajmo se!

Jovana Sibinović

Jovana Sibinović, likovna umetnica, studentkinja slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, kojoj je slikarstvo bitnije od samog slikanja. U službi svog unutarnjeg vodiča, s punom pažnjom posmatra svet oko sebe, posebno ljude i njihova lica. Uporno pokušava da od nečeg običnog stvori nešto posebno. Zanima je umetnost od propadljivih materijala, čije je obeležje prolaznost i kratkotrajnost. I dalje ne zna da li je slikarstvo na kraju krajeva bilo njen izbor, ili se prosto tako dogodilo.

Katarina Simić

Da pokušamo ovako: sporo i brzo, umereno i naglo, promišljeno i brzopleto, hladno i toplo, zatvorenost i otvorenost, mirno i burno, milo i grubo, preciznost i konfuzija, haos grada i mir prirode… Sačinjavaju me i privlače razni kontrasti i raznovrsnost sveta. Volim i rado se prepuštam strujama života i vremena da me vode. Muzika da se u njoj izgubiš, svetlost dana i čistog neba da se tu nađeš, smeh dragih i nepoznatih da te podseti na sreću života – to mi je dovoljno. Elan, snaga, radoznalost i neprestana želja me pokreću, a odustajanje ne dolazi u obzir.

Milka Mitrović

All children, except one, grow up. Ne brini, Petre, nisi jedini. Sa svih strana te požuruju da odrasteš, te završi fakultet, te nađi posao, te udaj se, oženi, idi u penziju. Ja bih, ako mogu, da sa ove dvadeset i četiri godine pritisnem pauzu na neko vreme i da malo ne mislim na to neumitno odrastanje. A ako se već takva sudba izbeći ne može, onda bar da sačuvam onu dečju iskru koja čini život utoliko šarenijim, vrednijim, čarobnijim. U međuvremenu, malo ću da crtam, pišem, putujem, žvrljam, pevam, igram i da, najzad, završim master iz engleskog jezika. Nego, ko će da mi ušije ovu senku sto mi se odlepila od đona?

Mirjana Jeremić

Zanima me bezbroj stvari. Možda previše, ne znam. Često sam nerealna kad su u pitanju želje i ideje, ali mislim da je to dobro. Nekako slučajno, postala sam student arhitekture i kroz par meseci ću postati master arhitekture, što je samo novi naziv za diplomiranog inženjera. Šta će to zapravo značiti – ne znam, ali jedva čekam da vidim.

Nina Vujasin

Rođena u Zagrebu, živela u Glini, došla u Beograd. Upisala vajarstvo, jer bez gline ne može. Ne voli sve što vole mladi, ali još uvek jeste mlada. Ima 26 godina, ali bi volela da ima 16. Mašta o tome da proputuje ceo svet. Voli sve vrste heavy metal muzike, ali voli i ljude koji mrze njenu muziku. Voli Nemačku. Voli pse. Ne voli noževe.

Stefan Lazić

Rođen sam u Beogradu, gde sam i odrastao. Tu sam se i školovao, a malo sam to radio i u nekim daljim zemljama. Bavim se pisanjem od srednje škole, a poslednjih nekoliko godina sam deo muzičkog časopisa „Nocturne“. Kroz njega sam spojio ljubav prema muzici i pisanju, tako da provođenje vremena sa slušalicama u ušima sada ima višestruku ulogu. Iako sam diplomirani ekonomista, kroz razne aktivnosti okrenut sam kulturi, umetnosti i radu sa decom, tako da još uvek hodam različitim stazama tražeći onu koja će postati put. Kroz rad u Goethe-Gerili pokušaću da povežem ljubav prema Beogradu i korist koju on može imati od naše kreativnosti i ideja, kako bi na kraju deo nas ugradili u njegov izgled i identitet.

2012

Anita Knežić

Moje ime je Anita. Ja sam student arhitekture koju volim i koja me inspiriše. Volim Beograd, jer je poseban i prelep u svim svojim vrlinama i manama. Želela bih da budem deo budućeg Beograda koji će sigurno biti još lepši. Moja radost je u jednostavnim stvarima. Jedna kvalitetna fotografija, jedna dobra knjiga, jedan neostvaren san, film, muzika, svetlost, senka, miris kiše ili skica na poslednjoj strani… i jedan sasvim običan dan postaje sasvim čudesna avantura.

Ilija Lazarević

Studiram grafiku na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Petnaesti rođendan mog društvenog angažmana slavim postajanjem članom u Goethe-Gerili. Kada sam se 1996. učlanio u izviđačku organizaciju, to nismo zvali angažman. Tek kad smo porasli, počeli smo stvarima davati imena, a do tada smo ih prosto samo radili i to mi se i dalje više sviđa. Kako je moj društveni angažman u zenitu puberteta, očekujem da moje ponašanje i energija u okviru gerile budu tome odgovarajući. Fenomen stvaralaštva je moje interesovanje, a odgovarajući pristup tom fenomenu je, po meni, onaj najnefomalniji.

Ivana Panić

Rođena sam i odrasla u Beogradu. Tu sam takođe završila Filološki fakultet, smer germanistika, nemački jezik i književnost. Volim sva godišnja doba, pesak i odbojku. Putujem, čitam i osluškujem sebe i druge. Uživam u druženju ali cenim i tišinu. Ljubitelj sam dobrog vina i ukusne hrane. Pečena bundeva mi ima miris doma, koga najviše od svega volim. Ceo život u igri prođe od cipela i četkica, preko sličica i mastersa, sa rečima i sankama i naravno dragim ljudima.

Marija Jovković

Spoj kontrasta! Ja sam u isto vreme i brza i spora, i promišljena i površna i impulsivna i proračunata. Volim ljude. Moja životna uloga jeste sprovođenje lepog. A lepo je za mene nekada božansko a nekad potpuno brutalno. Volim da posmatram ljude, grad, prirodu, i smatram da je lepota u oku posmatrača. Ja sam toj lepoti potpuno posvećena. Beograd obožavam, ali takođe sam sposobna da volim i druge gradove. Firenca je moja Meka, iako se zaljubim svaki put u novi grad u kom provodim neko kvalitetno vreme. Moje veliko ispunjenje je grad koji živi, sastanak sa drugaricama u centru koji vrvi od ljudi, obilazak dobre izložbe i nakon toga kul kafić i ćaskanje. Slikarstvo je moj prvi poziv! Istorija umetnosti mi pruža teoretsku širinu a uživam u tome kada sam pomoću nje u prilici da ostvarim kontakt sa ljudima. Nisam tip naučnika. Volim ples i pokret.

Miljana Kostić

Beograđani imaju, kao i većina ljudi, uzbudljivu i stresnu svakodnevicu, a pored toga premalo slobodnog vremena. Dodajte tome studije nemačkog jezika i već ćete imati opšti opis mene. Ja sam neko ko uvek vidi polupunu čašu i ko se trudi da svoju okolinu upozna iz jednog drugačijeg, nesvakidašnjeg ugla. Pritom mislim da je bitno uvek ostati radoznao. Upravo ovo je stav koji želim da prenesem svojim budućim đacima. Kada ne sanjam o svojoj maloj školi jezika u Brazilu, mojoj omiljenoj zemlji, velika je verovatnoća da upravo čitam ili pišem. Pored toga volim filozofiju, književost, ples i portugalski jezik jer kao što je Sokrat lepo rekao, čovek može znati samo da ništa ne zna.

Marina Vulović

Odbijam definicije, jer ograničavaju. Živahnoj formi daju ustaljen oblik. Mene inspiriše nestalno, pokretno, dinamično. Život. Ono što nije statično, a jeste slobodno i nestašno, čini deo mene.

Miljana Srejić

Ja sam diplomirani filolog germanista. Rođena sam u Kruševcu, živim u Beogradu. Imam 25 godina. Završila sam srednju medicinsku školu, smer medicinska sestra, a zatim nemački jezik i književnost, i tako sam spojila meni dve veoma bitne stvari, humanost i upoznavanje drugih kultura. Predajem nemački jezik, prevodim, bavim se ekonomijom, marketingom, zanimaju me psihologija i filozofija. Ja sam jedno veliko dete, koje želi da čini velike stvari. Život vidim kao umetnost, promenu i igru. Svuda se osećam dobro, jer je ceo svet moje dvorište. Volim ljude, prirodu, životinje, muziku, ples, knjige, filmove, putovanja, radoznalost, jednostavnost, mašinu za sudove, šarenilo pijace i onu od Duška Radovića: „Nije zdrava ona pamet koja mnogo zna, a malo može.“

Katarina Nina Antanasković

Ja sam orguljašica i teoretičarka muzike. Zanima me istorija – kako je čovek postao umetnik i kako je umetnik postao čovek. Zanima me prisutnost u sadašnjem trenutku, i kako pomiriti muzejsku umetnost baroknih kompozitora sa šamanskim ritualima isceljenja i istraživanjem svemira kompjuterskog doba. Zanima me istraživanje nostalgije kao agensa za održavanje vrednosti prošlosti i kakve su mogućnosti manipulacije tim osećanjem.

Simon Marić

Teško je opisati bilo koga, a naročito sebe, u par rečenica. Ali eto, život mnogih ljudi se na kraju zaista i svede na samo jednu rečenicu ili reč. Od nekih ne ostane čak ni slovo. Međutim, tako je samo na površini, jer nas ne određuju ni reči, ni slova (uostalom, ni naše ime nije naše jer nam je dato) već dela. Dela su one prave reči i, istovremeno, beskrajni tomovi u kojima je zapisano sve o nekom čoveku, ujedno i stvaraocu. Na taj način izjednačavaju se piramide i (naizgled) jednostavan crtež nekog deteta. Kada se kaže „Pikaso“, prvo na šta se obično pomisli je „slikar“. To nije samo reč, već reč, koja prevazilazi svoje fonetske i semantičke granice. Šta je onda moja reč? Zanima me bezbroj stvari, završio sam engleski jezik i književnost, volim muziku, strane jezike i sve vidove umetnosti uopšte, ali pre svega mislim da je moja reč – pisanje. A da li sam u pravu, videćemo.

2011

Aleksandra Stošić

Ja sam muškarac, žena, dete i starac. Životinja. Ja sam zemlja, vazduh, voda i vatra. A ko to nije? Mislim i osećam. Neodvojivo. Ja sam čovek i umetnik. Crtač, slikar, vajar, zanatlija, kostimograf, krojač u pokušaju, baštovan, kuvar, zimi ložač, pisac, igrač, loš pevač, putnik, fotograf, glumac, režiser, gledalac i slušalac. Umetnost je svuda. Ona je potreba. Ona izbija iz svega i proganja. Ona ne da mira. Ona je plemenita i surova, jednostavna i komplikovana, čini da zanemiš i da ne prestaneš da govoriš… Kad bih samo mogla da to osećanje prenesem svima…

Ana Popović

Ja sam student pozorišne režije i svetske književnosti. Primećujem da je previše pozorišta u životu i nadam se da ću uneti bar malo života u pozorište. U slobodno vreme skupljam stilske figure.

Andreas Michalovcik

Zovem se Andreas Michalovcik i jednom polovinom sam mešavina Srbina, Kostarikanca, Španca i Slovaka. Drugom polovinom sam Nemac koji pokušava da nauči srpski jezik bar toliko da bez problema može da naruči pljeskavicu. Redovno igram tenis, rado plešem i smatram da je Crkva Svetog Save mnogo lepša od Crkve Sagrada Familia. Pre svega noću.

Luka Blum

Rođen sam u Berlinu a živim u Beogradu. To me delom i definiše. Od Berlina nosim u sebi stalnu igru starog i novog, a od Beograda jednu specifičnu otvorenost prema ljudima. Studiram na Filološkom fakultetu. Volim fotografiju, muziku, putovanja i svaki poziv na druženje…

Maja Mitrović

Ja sam kompozitor, muzički pedagog i izvođač koji trenutno piše doktorsku disertaciju iz kompozicije na Univerzitetu Goldsmiths u Londonu. Muziku stvaram kroz otkrivanje nezamislivih rešenja i naizgled besmislenih principa. Moje kompozicije su izvođene u Srbiji, Nemačkoj, Danskoj, Irskoj i Velikoj Britaniji. Idejni sam tvorac performansa Zabuna na sceni.01/Donesi svoju buku! i koncepta interaktivne scenske instalacije u kojoj učestvuje publika. Volim izazove, savremenu umetnost, moderan balet, jogu, pilates, skijanje, koncerte, festivale, putovanja, kestenje, kukuruz i čiz kejk.

Marija Krunić

Dete u duši, rođena i odrastam u Beogradu, a kao svoj dom vidim ceo svet. Od malena sam pokazivala veliko interesovanje za sve što se dešava oko mene, u zemlji i u svetu, zanimale su me druge kulture i društva drugačija od ovog u kojem mi živimo. Samim tim jedini pravi izbor za mene bile su osnovne studije Sociologije. Velika strast, i nešto čemu se uvek vraćam s osmehom na licu, jeste učenje stranih jezika. Srećnom me čine dragi ljudi, nezaboravna putovanja, lepa reč i još lepše delo, a od nedavno i raznovrsni oblici društvenog aktivizma koji su mi pružili priliku da, makar na neki način, doprinesem menjanju pasivne sredine koja me okružuje. Često poželim da dan traje makar 8 sati duže, kako bih mogla da postignem sve što bih da uradim i da se vidim sa svima koje želim u svom životu, mada mi verovatno ni to ne bi bilo dovoljno.

Miloš Perišić

Rođen sam na pad Bastilje/ Sloboda do krvi moj je milje./ Biti svoj, biti poseban, ne znam dal svako može,/ Al’ ja negujem to što jesam, jer se ne može iz svoje kože./ Kao i sebe tako i druge puštam da budu sve što jesu,/ Ko je otvorenog uma i slobodnog duha, taj zna moju adresu./ Biti “lud” i sanjati svoje snove najsvetija je stvar,/ Al’ nek je srećan svako ko za sobom ostavi osmeha par.

Mirjana Utvić

A.K.A mala Mira
homo universalis (datiram od 1989. i do sada sam pronađena samo na teritoriji Zemuna) Vremena nikad dosta da se sve kaže i uradi, ali ja sam zaljubljena u život i u onu: „Kad ti život donese limune…“ Obožavam Beograd – moj grad, šaren, stvaran, duhovit, brdovit… A ideja mi glava puna… #ACHTUNG!!! Par o meni za mene bitnih… dance floor – performans – freestyler – strast – trans – tanzen – leben – lieben >>> sve u 1 – manje=više – osećaj – arhitektura – kadar – strast – svrsishodnost >>> gipko – čvrsto – pogled – pokret – okret – hop – cup – skok – stoj – kapuera – sport >>> nemirna – mirjana – pir – pričljiva – mirka – miki – mikica – mirci – peacejana, sve to sam ja (i više i manje od toga, čuće se već ;)), mala al’ dinamitna! kA boOm! 
PS. živim da stvaram, stvaram da živim

Snežana Ilić

Biću diplomirani psiholog, imam simpatije za suprotstavljajuća mišljenja i volim formu koja uzima tačnu meru sadržaju.

Tina Oparnica

Moje ime je Tina. Rođena sam u Kelnu gde sam i završila magistraturu iz oblasti istočnoevropske istorije, slavistike i južnoslovenske slavistike. Volim da putujem i da posmatram svet iz svih mogućnih uglova. “Was it thus in the days of Noah? Ah no.” :)

Stefan Malešević

Imam dvadeset i dve godine, živim u Beogradu, trenutno sam apsolvent, a kada budem diplomirao nosiću zvanje inženjera audio-video tehnologija. Bavim se filmom, fotografijom, muzikom i zvukom; delom preko inženjerskih poslova, a delom kroz samostalne ili kolektivne umetničke projekte. Najviše pažnje i vremena posvećujem kreiranju kratkometražnih filmova sa ekipom sastavljenom od prijatelja, mada se nadam da ću jednoga dana režirati i dugometražne filmove. Volim ljude, ne volim masu… Volim zelenu, ne crvenu… Volim vozove i tramvaje, ne gužve u njima… Volim džade, ne bulevare… Volim seljake, ne seljačine… Volim sport, ne sportske prenose… Volim buku, ritmove, melodije, talase, šumove, mora, šume, reke, planine, vatru i kamine, plin i benzine, pomorandže i mandarine…

2010

Ana Jovašević

Ćao, moje ime je Ana (Jovašević), imam 22 godine i četvrta sam godina na FDU – menadžment u kulturi, stalno sam u pokretu, pa se vidimo negde!

Andrija Stojanović

Moje ime je Andrija. Imam 25 godina. Rođen sam u Beogradu. Studiram Fakultet dramskih umetnosti, smer Menadžment i produkcija u pozorištu, radiju i kulturi, Univerzitet umetnosti u Beogradu. U poslednje vreme razmišljam da bi najbolje bilo da sam postao fudbaler. U bliskoj budućnosti planiram da postanem član neke političke partije. Kada me pitate šta više volim – ajvar ili kavijar, uvek ću reći kavijar iako ga možda nikad nisam probao.

Bilja Radusin

Bilja Radusin je ekonomista sa umetničkim duhom. Obožava jesenje pejzaže i miris kiše. Posećuje raznolika mesta u gradu i zamišlja sebe kako putuje kroz vreme.

Boris Baščarević

Boris Baščarević je student međunarodnih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i nemačkog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Voli da putuje, a druge oblasti interesovanja su mu međunarodne organizacije, međunarodni odnosi i strani jezici.

Danilo Borišić

Pozdrav ljudima dobre volje! Zovem se Danilo, živim u Beogradu i studiram ekonomiju. Želja mi je da usavršim jezike i proputujem našu planetu kako bih proširio svoje vidike. Interesantna mi je sociologija i ljudska psiha. S obzirom da je obaveza dosta, volim slobodno vreme da provedem u društvu vedrih i dragih osoba na nekom mestu udaljenom od gradske vreve. Ustaljena svakodnevnica zna da bude ubitačna, pa se trudim da je obogatim!

Đurđija Vučinić

Student poslednje godine muzikologije na FMU. Kad porastem biću dirigent, muzički producent, kompozitor muzike za film i pozorište, jazz-pijanista i saksofonista i fotograf. Najlepši zvuk: štimovanje simfonijskog orkestra pred dolazak dirigenta. Sa kolegama sa katedre zalažem se za obradu i sistematizaciju baze podataka iz oblasti nacionalne istorije muzike.

Goran Štrbo

Ime: Goran Štrbo
Rođen: 18.05.1987
Mesto: Beograd, Srbija
Član Goethe-Gerile, muzičar, fotograf, student političkih nauka / novinarstva, vredan, uporan i stidljiv. Voli zvuk, voli svetla svih vrsta, smatra da je redovna vožnja liftom zdrava mentalna navika, misli da su gas maske poslednji krik mode. Piše blog, ima profile na ms i fb, ima flickr, tvituje , ima stranicu na last fm, adrese na yahoo i gmail – i pored toga vodi vrlo stvaran život, sa vrlo stvarnim ljudima sa vrlo stvarnim životima. Skoro nikad nije kod kuće. Loži se na street art i bilo koju vrstu urban spam-a, audio trake, terenske snimke, boje i oblike.
„Glaub keinem, der dir sagt, dass du nichts verändern kannst. Die, die das behaupten, haben nur vor Veränderung Angst.“
Die Ärzte
(Ne veruj nikome ko ti kaže da ništa ne možeš da promeniš. Oni koji to tvrde, samo imaju strah od promene.)

Jelena Ristović

„Ich lerne sehen. Ich weiß nicht, woran es liegt, es geht alles tiefer in mich ein und bleibt nicht an der Stelle stehen, wo es sonst immer zu Ende war. Ich habe ein Inneres, von dem ich nicht wusste“ Rainer Maria Rilke
„Učim gledati. Ne znam u čemu je stvar, sve ulazi u mene dublje, ne ostaje onde gde je inače obično svršavalo. Posedujem nutrinu, o kojoj ništa nisam znao.“ R.M. Rilke
(prevod Oto Solc,Narodna knjižara, Zagreb)

Igor Cvejić

Igor Cvejić je apsolvent filozofije. Posebno je zainteresovan za aktivnosti koje bi pomogle slobodnijoj i otvorenijoj svesti o sebi, drugima i svetu oko sebe, i svemu onome što se u njemu može uraditi, a samim tim i suočavanju sa odgovornošću za svoje postupke.

Isidora Stanković

Note, tinta, oluja, nasleđe… ritam, sublimnost, magla, kultura… sunce, ambicioznost, stene, slika… mol, kreativnost, maska, talasi…

Marina Milutinović

Unapređenje umetnosti kod nas, saradnja i razmena znanja sa drugima, predstavlja cilj kojem težim. Radim i uživam u najlepšem gradu, Beogradu, kao slikarka.

Milena Milićević

Srpkinja koja sanja i deluje na više jezika, a osmeh uvek razume. Šta je čini srećnom? Dragi ljudi, strastven ples, luda putovanja i moć pravih reči. Uskoro diplomirani filolog i često master sopstvene sudbine.

Milica Nikolić

aka micikitis Freelance fotograf i grafički dizajner (od juna dipl. restaurator umetničkih dela na papiru). Korišćenjem različitih medija povezuje istoriju, zaboravljeno i egzotično. Voli miris starih knjiga, kafe i zaboravljenih foto-albuma sa tavana. Poseduje I nagradu za plakat ‘Sport, Nauka, Umetnost’ i II nagradu za fotografiju na Fenix Art Festivalu. Skuvala 2 samostalne, a mirođija na preko 20 grupnih izložbi, likovnih kolonija i po kojih drugih društveno(bes)korisnih degustacija ;-)

Miona Stefanović

“Ja sam Miona Stefanović. Završavam petu godinu Fakulteta Primenjenih Umetnosti, odsek keramika. Pored umetnosti, igram tenis, skijam, volim fotografiju i pse… Društvena sam i komunikativna, mada malo mucam, i ne ujedam, osim ako se to ne traži od mene!”

Mladen Pešić

1986, Leskovac, 2004, Beograd, 2009, Arhitektonski Fakultet, 34 m2, arhitektura, konkursi, eXPlode, kolege, još malo arhitekture, urbanizam, grad, selo, javni prostor, privatni prostor,…, veliko, malo, skupo, jeftino, …, kolektiv, individua, zajednica…

Nikola Marković

Rođen sam i odrastao u Beogradu. Zahvaljujući lošem školskom sistemu bio sam primoran da zavirim iza vrata bibiloteke, koja je ubrzo postala moja jedina prava učiteljica. Buntovnik po ličnom opredeljenju, od svake situacije pravio bih šalu, češće na svoj nego na tuđ račun. Teški uslovi života u Srbiji rezultirali su mojim brzim sazrevanjem i željom da se nešto stvori i promeni u pasivnoj sredini koja me okružuje. Avanturistički duh i želja za saznajnim putovanjima odveli su me na turističke studije. Kada se sa džinovskim rancem ne šunjam negde po prirodi ili ne vozim bicikl, onda vitlam mačem, posećujem bioskop i čitam Marka Tvena.

Nina Vurdelja

Student 3. godine FPN, novinarsko-komunikološki smijer. Bavim se interaktivnim pozorištem, fotografijom, pišem. Interesuje me kulturna politika, interkulturna komunikacija, strani jezici, mediji… Inspiraciju prije svega nalazim u ljudima, ali i u vozovima, daljinama i zvuku violine. Volim da putujem i pričam.

Sonja Lukić

Pozitivna, uporna i uvek nasmejana. Spremna na izazove i verujem u bajke… if you see the wonder of a fairytale, you can take the future even if you fail ☺ Uživam u putovanjima, internacionalnim druženjima ali uvek osetim leptiriće u stomaku kada se vraćam u Beograd.

Turbo God

Dragana Žarevac

Dragana Žarevac je likovna umetnica koja je sama ili sa svojim radovima proputovala dobar deo sveta. Ima sina koji se zanima za sociološke teorije, a ona se sve više zanima da ljudima koji još nisu stekli mnogo znanja i iskustva pokaže kako to mogu uraditi. Znanje i ljubav se mogu beskrajno davati, a uvek ostaju naši.

HERCEG NOVI

Goran Milojević

Zovem se Goran Milojević, živim u Herceg Novom, član sam Sinestezija festivala, Eko festa, volonter sam Crvenog krsta, Hercegnovskog pozorišta… Sviram trubu u Gradskoj muzici Herceg Novi, takođe sam član jednog lokalnog benda. Volim muziku i street art. Unaprijed se radujem, jer se nadam da ću steći nova iskustva i upoznati mnogo različitih i zanimljivih ljudi. Volim da improvizujem i stvaram.

Jelena Pavlović

Moje ime je Jelena. Diplomirala sam dizajn garderobe i tekstila u Beogradu. Ja volim da crtam, šijem i krojim, da se igram linijom i formom, tražim zanimljive tkanine i od njih pravim jednostavne, ali unikatne modele.

Vanja Vikalo

Prvenstveno se bavim ilustracijom, pored toga eksperimentišem sa live videom i zajedno sa istomišljenicima iz Herceg Novog i Beograda organizujem festival savremene umjetnosti u Herceg Novom pod nazivom Sinestezija. Sve tri sfere me izuzetno zanimaju, tako da sam trenutno u raskoraku, ali pokušavam spojiti sve tri stvari u jednu. Nisam prestajao crtati od prvog kontakta sa olovkom, a prvi put sam to shvatio kao posao u prvoj godini fakulteta, kada sam počeo raditi ilustracije za Rope clothing. Važan momenat je bio kreiranje D-Bend studia, zajedno sa dizajnerom Mirkom Lazarevićem. Cilj nam je bio fokusirati se na alternativnu scenu i izbjeći korporativni pristup dizajnu. U kratkom roku smo uspjeli raditi za brendove i organizacije koje su nam bile bitne, među njima Exit Festival, Kidspatch, Zla Zla, Fox TV… Radovi su nam u više navrata objavljivani u knjigama, uglavnom u Aziji (?!) kao i na raznim blogovima. Trenutno me možeš naći u Herceg Novom, pijem kafu odmah pored ribara i razmišljam o novoj ediciji festivala.

SARAJEVO

Anja Gerin

Nakon 14 godina odrastanja u Penzbergu, malom gradu u gornjoj Bavarskoj, odlučila sam se vratiti jedan period u Sarajevo, radi interesovanja za svoje porijeklo. Želila sam da saznam više o našoj kulturi i da stvorim svoje mišljenje o gradu u kojem sam se rodila 05.04.1992. Organizovala sam razmjenu učenika između moje gimnazije u Sarajevu i bivše u Penzbergu. 2008.godine. Nakon završetka mature u drugoj gimnaziji (IB-Smjer) odlučila sam se za studij dizajna i tada upisujem produkt dizajn na akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Godine 2010. radila sam kao asistent organizatora na projektu „Park der Begegnung“ koji je vodila zadruga KuKuK u Štutgartu. u kojem se radilo o izgradnji tri posebna igrališta za djecu koja potiču razvoj djeteta. Volim da surađujem na kreativnim projektima u kojima grupni rad igra ulogu. Ambiciozna sam i mislim da je ovo za svakoga od nas velika prilika da se kreativno izražava, da učestuje u razvoju kulturnog programa i da prije svega stekne iskustva.

Emina Čamdžić

Ja sam Emina Čamdžić, 23-godišnja arhitektica iz Sarajeva. Stvari za koje bi se moglo reći da me jednim dijelom definiraju – arhitektura, crtanje i slikanje, fotografija (s običnim digitalcem i zakošenim uglovima), muzika (bez koje ne znam kako bi svijet opstao), osmijeh (sve je lakše kad se nasmiješ), moda (neizostavni dio svake osobe), Jane Austen ili Dostojevski (odgovor: oboje!), itd. Volim putovati i upoznavati nove ljude i kulture. Ali pored toga, uživam u ljepotama Sarajeva i BiH i svaki dan se divim novom iskustvu ili sitnici, koju uočim u prolazu ulicama Baščaršije ili Vilsonovim šetalištem.

Hilma Unkić

Zovem se Hilma Unkić i imam 21 godinu. Studentica sam prve godine žurnalistike u Sarajevu, jer mi je cilj postati novinarka. Do sada sam radila u različitim nevladinim organizacijama, a najviše me zanimaju oblasti kulture i umjetnosti. Volim da pišem i pronalazim se i u umjetničkom i novinarskom pisanju. Trenutno radim praksu na nekoliko web portala u Sarajevu.

Jasmina Voloder

Ja sam Jasmina Voloder. Imam 21. godinu, locirana sam u Sarajevu i prava sam rak-žena. :) Studiram Pravo, rekreativno se bavim košarkom i volim svaki oblik takmičenja -smatram da zdrava konkurencija donosi kvalitet. Volim da čitam, da pišem, da stvaram. Snaga uma – da,snaga ruke – ne. Ja razmišljam, ja razumijem, ja prevazilazim, ja prihvatam. Vođena željom, pod pritiskom neizvjesnosti, ja znam, da ništa ne može, prije nego što može. “Heroj je onaj ko ima hrabrosti za svoju sudbinu.”

SKOPJE

Ana Risteska

Родена сум и живеам во Скопје и по струка сум дипломиран инженер по информатика. Она што ме прави љупобитна е спојот на естетиката со информацијата, на интуитивноста со суштината, на визуелната композиција со техничката функционалност и неговата имплементација во секојдневието, така што веб дизајнот стана моја логична определба.
Сакам да ги истражувам формите за развој на интерактивни интерфејси, користењето на нови медиуми во уметнички цели и да се движам по нишката која ги врзува науката, технологијата и уметноста. Во слободно време тренирам мечување, се дружам, готвам, цртам и читам.

Andrej Ančevski

23 годишен студент по телекомуникации и инженерски гик преку ден, соничен експерименталист и електронски артист преку ноќ. Сонувам за трансформирање на реалноста и исполнување на нејзиниот потенцијал за неверојатност. Ја обликувам технологијата како продолжеток на човечноста. Исто така сакам да посматрам како растат домашните растенија.

ZAGREB

Ana Abramović

Živim i studiram u Zagrebu. Nadam se da će me interesi za književnost, film, kulturu i učenje ruskog i njemačkog jezika s godinama učiniti mudrom i pametnom. U slobodno vrijeme prisluškujem razgovore u tramvajima i smišljam čime da se bavim u neslobodno vrijeme.

Antonija Komazlić

Imam 23 godine. Završavam studij sociologije i španjolskog jezika. Zasad samo Zagreb doživljavam svojim gradom, a voljela bih da ih bude još. Brzo sam počela tako promatrati i Madrid, ali pola godine ipak nije bilo dovoljno da osjećaj opstane i nakon apstinencijske krize po povratku. Volim grad, i izgubiti se u njemu, često samo zbog promatranja, biciklom ili pješke. (Ipak, najčešće kasnim pa žurim i ne skrećem s puta.) Flâneur . Tražim način kako činiti to ozbiljnije. Kako koristiti memoriju mjesta da bi se utjecalo na to da transformacija prostora i njegova upotreba bude zdrava. Učim i skupljam iskustva. Planiranje prostora, urbana sociologija, prostorna politika, kulturna politika. U slobodno vrijeme zabavlja me oživljavanje zapostavljenih riječi (umjesto flâneur inače kažem šacanje, iako znam da nije baš neki sinonim, a iskrivljeno korištenje veseli samo mene i još par prijatelja), onda svladavanje jezičnih zagonetki u prevođenju, glazba dok se noću vraćam doma, ples ako ima dovoljno prostora, faze istraživanja filmskih epoha, faze interesa za kuhanje i botaniku.

Doroteja Jaković

“Ljubiteljica ljudi i života” rekao mi je jednom jedan frend. Nasmijala me beštija stara. Da, istina je, Doris voli ljude, zaljubljena je u ljude svih kultura, u svim krajevima svijeta – BESKRAJNO. Izazovi, pokret, dinamika, muzika i to glasna, zelena priroda, obrazovanje, umjetnost, istraživanje nepoznatog i pomalo opasnog terena, ne odustajanje, civilno društvo i aktivizam, interkulturalizam, ljudska prava, internacionalni susreti i razmjene, socijalno-društveni angažman i projekti, umrežavanje i povezivanje te luda, spontana i daleka putovanja, stvari su koje grade moju osobnost i na mahove hrane moju dušu. Hvala im.

Lucija Grbić

U moje 24 godine zaokupilo me dosta stvari, a opet nekako stalno pronalazim nove. Pogledom tražim neka inovativna rješenja, nešto nadahnjujuće, nešto što smatram lijepim, ili jednostavno maštom stvaram nešto svoje pa to prenosim u realnost olovkom, kistom ili pak fotografiram. U društvu prijatelja mi se uvijek iznova prešutno dodjeljuje uloga poticatelja i organizatora zajedničkih aktivnosti. Često letim na sve strane, no volim tu užurbanost. Volim otkrivati nova mjesta, pa tako često lutam, uvijek uz pratnju glazbe, isključujem se malo od svijeta. Budući da jako volim putovati, rastužuje me činjenica da vjerojatno neću vidjeti sva mjesta na svijetu koja želim, no tome uporno prkosim čestim putovanjima.

Marina Mandić

Studentica sam francuskog i španjolskog jezika iz Zagreba. Iako koristim svaku priliku da pobjegnem iz grada i upoznam nova mjesta, uvijek mu se rado vraćam i iznova nalazim nove stvari za istražiti i nove dijelove grada u kojima se mogu izgubiti. Volim nepoznato i drugačije, upoznavati razne kulture i običaje, pričati s neznancima, otkrivati i stvarati. Jezici su mi velika strast. Puno pričam, puno slušam, na što više jezika to bolje, makar bili nepoznati.

PRISTINA

Dardanie Pajaziti

Une jam Dardanie Pajaziti e lindur me 07.05.1990 ne Prishtine. Pas nje viti une bashk me prinderit e mi u nisem per ne Gjermani ku edhe jetuam per 10 vite me rradh ne Nordrhein-Westfalen. Me te pefunduar shkollen fillore u kthyem ne Kosove. Meqenese qysh si femij u morra me Art dhe Aktivitete tjera artistike pas kthimit vazhdova Gjimnazin dhe gjat shkollimit u morra me shum Aktivitete. Me vone udhehoqa nje Program rinor ne Radio I cili ishte shum I pasur dhe adekuat per Nxenesit dhe Studentet. Tani jam pak para perfundimit te Studimeve te mia ne Gjuhen Gjermane dhe shpresoj ti perfundoj sa me shpejt perplot suksese.

Emine Ferati

Unë jam Absulventen në gjermanistikë dhe jam 23 vjec. Jam një person i getë, ge i do shume bling bling-at. Nëse unë kam një gëllim në mendje, bëj gjithcka për të arritur atë. Jam një person i lumtur gë vetëm të gesh dhe e cila bënë njeëzit trë tjerë ge të geshin.

Enkeleta Halili

Unë i kam përfunduar studimet në Shkencat Ekonomike dhe jam studente në Fakultetin e Filologjisë, në degën e Gjuhës dhe Letërsië Gjermane. Kam pasur rastin të fitoj përvojë pune dhe të njihem me njerëz interesant në ngjarje të ndryshme kulturore të Institutit Goethe si dhe të Ambasadës Gjermane dhe asaj Zvicerane në Prishtinë. Aktualisht, punoj në një projekt arsimor. Më magjepsin e më frymëzojnë kulturat, gjuhët, letërsia dhe personalitetet individuale. Më pëlqen të udhëtoj në vende te ndryshme, ku mund të takoj e të njihem me njerëz dhe

Ganimete Govori

Unë jam 24 vjeç dhe jam Absulvente e dy fakulteteve, e studioj Juridikun edhe gjuhën dhe letërsinë gjermane. Jam një person e gjallë dhe e dua jeten shumë, megjithëate mund te jemë shumë kokëforte dhe ambicioze kur dua diçka ose kur behët fjalë për qëllimet dhe arsimim tim. Kjo thënie më ka shoqëruar shpesh në jetë “Kurrë mos pendoheni për atë që keni bërë, kur në momentin e veprimit keni qenë i lumtur.”

Labinot Pllana 

Jam lindur në Prishtinë, kurse jam rritur në Gjermani. Mendoj gjermanisht-shqip. Që prej moshës 20-vjeçare punoj në mënyrë të pavarur dhe organizoj biznesin tim. Jam një person shumë i hapur, kooperativ dhe komunikues, dhe më pëlqen të kaloj kohë me familjen time, miqtë e mi si dhe të takoj e të njihem me njerëz të rinj. Më intereson shumë psikologjia, religjioni si dhe kultura – ndoshta thjesht si hobi do të studiojë Psikologjinë, sepse me intereson mënyra e të menduarit të njeriut. Më pëlqen të udhëtojë, të zbulojë dhe të eksploroj vende të reja, andaj në këtë jetë dua t’i vizitoj akoma edhe këto vende: Mekë, Tokio, Medina, Londër, San Francisko, Uashington DC, Melbourne, Johanesburg, Atlanta, Barcelona, Manila, Bogotá, Tel Aviv, New Delhi, Dubai, Bukuresht, Oslo, Berlin, Helsinki, Genf, Kopenhagen, Riad, Hamburg, Kairo, Luxemburg, Bangalore, Dallas, Kuwait-Stadt, Boston Montreal, Nairobi, Bratislava, Panama-Stadt, Chennai, Brisbane, Casablanca, Denver, Quito, Vancouver, Manama, Guatemala-Stadt, Kapstadt, San Jose, Minneapolis, Santo Domingo, etj…